Delovni čas
Pon - pet:
9.00 - 12.00
13.00 - 17.00
Sobota
Zaprto
Nedelja
Zaprto

Politika zasebnosti 

 

Lastnik in upravljalec spletnega mesta https://avtorosi.si in https://trgovina.avtorosi.si 
Uradno ime podjetja:  AVTOROSI d.o.o. ( v nadaljevanju: Podjetje) 
Sedež podjetja: Raubarkomanda 11, 6230 Postojna, Slovenija (EU) 
Zakoniti zastopnik: Simon Turk 

Elektronski naslov za vprašanja o varstvu podatkov: info@avtorosi.si 

Telefonska številka za vprašanja o varstvu podatkov: +386 5 726 11 44 

 

Zagotavljanje varnosti osebnih podatkov 

V podjetju AVTOROSI d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost in v skladu z zakonodajo (,  in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov 2016/679 (GDPR), na tem spletnem mestu izvajamo aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki.Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2,  in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov 2016/679 (GDPR), na tem spletnem mestu izvajamo aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki. 

Podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bomo predali nepooblaščenim osebam  ali jih kakor koli tržili drugje.  Zaposleni v našem podjetju so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših osebnih podatkov in spoštovanja etičnih načel. 

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov 

Osebni podatek je informacija, ki vas kot uporabnika identificira (npr. ime, priimek, elektronski naslov ali poštni naslov). Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. 

Za potrebe poslovanja zbiramo in obdelujemo osebne podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazce na spletnem mestu.  

Osebne podatke posameznikov pridobivamo iz različnih virov, v večini primerov nam jih neposredno posredujejo stranke, ki se odločijo za naše storitve, preko spletnega obrazca ali pisno. 

Način in namen uporabe osebnih podatkov  

Z uporabo spletnega mesta se uporabnik strinja z veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. 

Osebne podatke bomo obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa do preklica. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke brez odlašanja trajno izbrišemo. 

Osebne podatke tako obdelujemo do izpolnitve namena oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom.  

V kolikor bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, brez odlašanja trajno izbrisali. 

Kontaktni obrazec 

Z uporabo kontaktnega obrazca se strinjate, da vpisane podatke obdelujemo z namenom ugotavljanja zanimanja za izdelke, storitve in druge rešitve ter da vas lahko kontaktiramo preko vpisane telefonske številke oz. e-poštnega naslova. 

Podatki iz obrazca ne bodo posredovani pod nobenim pogojem tretji osebi ali uporabljeni za katerikoli drugi namen z izjemo namena vsebine oddanega sporočila na Kontaktnem obrazcu ali sklenitve poslovnega razmerja. 

Posredovanje e-sporočil 

Uporabnik lahko specifična vprašanja na Podjetje posreduje tudi preko e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni izključno za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani so poslovni e-naslovi, zato se s pošiljanjem e-sporočila na navedene naslove, uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta.  

Prijava na e-novice 

Uporabniki se v primeru, da spletno mesto trenutno to omogoča, lahko prijavijo na e-novice, s katerimi  do preklica obveščamo o novostih v ponudbi na spletu in prodajnih mestih, o akcijskih ponudbah, dogodkih, nagradnih igrah ali drugih promocijah. Za prijavo na e-novice se zbira sledeče podatke: e-naslov, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefonsko številko.   
Po vpisu elektronskega naslova v spletni obrazec uporabnik na navedeni e-naslov prejme potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega je do preklica prijavljen na e-novice (t. i. opt-in odobritev). Uporabnik lahko kadarkoli pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da trajno ali začasno prenehamo uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno brez nepotrebnega odlašanja oz. v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Zavezujemo se, da bomo podatke skrbno varovali skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.  

Pravice uporabnika  

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Navedene zahteve se lahko oddajo preko Centra za upravljanje zasebnosti, ki je dostopen preko povezave v nogi spletnega mesta.  

Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na tem spletnem mestu ali uveljavljanjem spodaj navedenih pravic, lahko uporabnik naslovi na elektronski naslov https://avtorosi.si  ali na kontaktne podatke napisane v glavi Politike zasebnosti.  

V zvezi z obdelavo osebnih podatkov ima uporabnik naslednje pravice: 

  • Pravica do dostopa in izpisa osebnih podatkov: zahtevate lahko informacijo, ali imamo osebne podatke o vas in, če je tako, katere podatke imamo ter na kakšni podlagi jih imamo in zakaj jih uporabljamo. 
  • Pravica do popravka osebnih podatkov: zahtevate lahko popravke osebnih podatkov, kot je popravek nepopolnih ali netočnih osebnih podatkov. 
  • Pravica do omejitve obdelave osebnih podatkov: če zahtevate pravico do omejitve obdelave, bomo vaše osebne podatke začasno prenehali uporabljati, ne bomo pa jih izbrisali. 
  • Pravica do ugovora obdelavi osebnih podatkov: kadar vaše osebne podatke obdelujemo na pravni podlagi zakonitega interesa ali v primerih izvajanja tržne komunikacije, imate pravico ugovarjati takšni obdelavi. 
  • Pravica do izbrisa osebnih podatkov: pravico imate zahtevati izbris vaših osebnih podatkov, kadar ni razloga za nadaljnjo obdelavo oziroma kadar uveljavljate svojo pravico do ugovora glede nadaljnje obdelave. 
  • Preklic privolitve: kadar obdelava osebnih podatkov poteka na podlagi privolitve, lahko privolitev kadarkoli prekličete. To nima negativnih posledic za vas, možno pa je, da vam zaradi preklica privolitve določenih storitev ne bomo mogli nuditi.  
  • Pravica do prenosljivosti podatkov: zahtevate lahko prenos vaših osebnih podatkov v strukturirani elektronski obliki k drugemu upravljavcu, v kolikor je to mogoče in izvedljivo 

V primeru, da nam posredujete zahtevo za uveljavitev pravice, iz katere ne moremo zanesljivo ugotoviti identitete posameznika, si pridržujemo pravico, da vas pozovemo k predložitvi osebnih podatkov, ki nam bodo omogočali zanesljivo identifikacijo. V primeru, da ti podatki ne bodo predloženi, vaše zahteve ne bomo obravnavali. 

V primeru, da bi v našem podjetju želeli nadalje obdelovati osebne podatke za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, bomo posamezniku pred tako nadaljnjo obdelavo podatkov zagotovili informacije o tem drugem namenu in vse nadaljnje relevantne informacije, kot so podane v temu dokumentu. 

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri pristojnemu nadzornemu organu: 
Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, https://www.ip-rs.si  (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si ). 

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem 

Zbrane osebne podatke uporabljamo izključno za zgoraj navedene namene, jih ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam, razen partnerjem, ki nam pomagajo vzdrževati spletno mesto, ki pa so zavezani varovati osebne podatke pod istimi pogoji kot to velja za Podjetje. 

Osebne podatke pa lahko posredujemo zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavno zakonodajo. Podatki so lahko posredovani:  

  • družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing …);  
  • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).  

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki) 

Kadar koli dostopate na spletno stran se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani) lahko avtomatično beležijo. Te informacije lahko uporabljamo za merjenje obiskanosti našega spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki. 

O piškotkih 

Podjetje lahko na uporabnikov računalnik shrani piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani) ipd. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti.  

Če »piškotkov« ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnega mesta, ni pa sprejem piškotov pogoj za uporabo le-tega. 

Več o piškotkih in njihovi uporabi si preberite na podstrani O piškotkih. 

Povezave do drugih spletnih strani 

Izjava o varovanju osebnih podatkov se nanaša na spletno mesto podjetja AVTOROSI d.o.o. Spletne strani na tem spletnem mestu lahko vsebujejo povezave do drugih oskrbovalcev izven podjetja, za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate to spletno mesto, si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke. 

Veljavnost Politike zasebnosti 

Pridržujemo si pravico, da Politiko zasebnosti po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Spremembe bodo vsakokrat objavljene na tem spletnem mestu. Pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami. 

Ta politika je bila objavljena na spletnem mestu podjetja AVTOROSI d.o.o. in velja od dneva objave dalje.  

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, to lahko shrani ali pridobi informacije v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj lahko nadzorujete svoje osebne nastavitve piškotkov.


Piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za njeno normalno delovanje.
  • wordpress_gdpr_cookies_declined
  • wordpress_gdpr_cookies_allowed
  • wordpress_gdpr_allowed_services

Zavrni vse storitve
Sprejmi vse storitve